Translate

dinsdag 7 februari 2012

Pinterest: de nieuwe rage?

Wordt Pinterest de nieuwe rage op sociaal media gebied? Of is Pinterest dat al? Hoewel er wat wantrouwen is bij deze cijfers, zijn er aanwijzingen dat Pinterest al net zo veel doorkliks naar websites oplevert als Twitter.
Maar wat is dat nu eigenlijk, Pinterest? Mijn eerste blik op Pinterest was via de Iphone-app (een aparte app voor de Ipad is nog niet te krijgen) en de eerste aanblik is die van een fotosharesite. Dat zal mede ook gelegen hebben aan de eerste vrienden die ik volgde en die Pinterest - net zoals ik zelf natuurlijk ook even deed - gebruikten om foto's van het prachtige sneeuw- en ijslandschap te delen. Leuk, maar als dat Pinterest zou zijn, zou er weinig nieuws onder de zon zijn.
Een korte introductie. Alvorens met Pinterest te kunnen beginnen, zul je eerst een account moeten mogen aanmaken. Dat lijkt de nieuwe strategie bij invoering van een sociaal medium: zorg er voor dat mensen er lastig op komen. Nu viel dat bij Pinterest nog mee. Ik kwam op de wachtlijst en had na een paar dagen mijn account. In Pinterest maak je vervolgens een aantal 'boards' aan waar je wat over wil delen. Hieronder zie je mijn vijf (deels nog lege) boards.