Translate

maandag 19 september 2011

De identiteit van je nieuwe Facebooktijdlijn

Hoewel je met Facebooklijsten al langer kon wat in Google+ mogelijk is, heeft Facebook de lijsten behoorlijk veranderd. "Verbeterd" zullen sommigen zeggen, maar een verbetering is pas een verbetering als je weet wat er veranderd is.

Het is je vast al opgevallen. Ineens is er een uitgebreide lijstenoptie links in je startpagina op Facebook verschenen. Om je behulpzaam te zijn, heeft Facebook zelf lijsten aangemaakt. Dat is duidelijk een reactie op Google+ en was voor Facebook, gezien de mogelijkheden die er al waren, niet zo heel ingewikkeld. Eigenlijk is dit weinig meer dan dat Facebook de lijstenoptie net als Google+ deed met de kringen, wat meer prominent heeft neergezet.

Er is echter iets anders wat me meer bezorgd maakt. Facebook heeft ook de optie toegevoegd om je op een stroom te abonneren. Ook heel erg Googl+-erig en op zich niet zo'n stom idee. Maar heb jij wel door dat sinds die toevoeging je bij al je vrienden uitsluitend op "meeste updates" en niet op "alle updates" geabonneerd bent bij je vrienden? Oftewel, dat je, tenzij je het wijzigt, niet meer alles van je vrienden ziet?

Meer en meer wordt het tijd om de actie "ik wil de baas zijn over mijn eigen tijdlijn" te beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten