Translate

zaterdag 10 maart 2012

Tactisch briljant: Speel met E-tjes tegen de F

Vandaag waren de camera's bij Elistha nog helemaal niet nodig. Bij het opkomen van het veld lieten de spelertjes van de F2 van De Paasberg al aan hun tegenstanders weten: "wij hebben er drie E-tjes bij". Nu klopte dat niet helemaal. Het waren geen E-tjes, het waren grote E-s. Het formaat dat in de D  zou kunnen meedraaien.

De Paasberg F2 stond na twee wedstrijden nog op 0 punten. Winst tegen het toch al niet al te sterk ingeschatte SC Elistha was dan ook noodzakelijk om enige lucht te krijgen en de aansluiting naar boven te blijven behouden.

De sterke tactische zet van De Paasberg F2 had succes. Want trainer Johan Hendriks, normaal toch bekend om zijn innovatieve vondsten, had geen enkel weerwoord tegen deze briljante zet van de tegestander.

De E-spelers van De Paasberg staken met kop en schouders boven de oranjemannen en -vrouwen uit. Na afloop zei Johan dat hij even overwogen had om zijn spelers op stelten te laten spelen, zodat ze in elk geval bij kopballen nog enige kans maakten, maar hij durfde het niet aan. Elistha had voor de winterstop voor het laatst op stelten getraind, met name ook omdat het in de zaal helaas verboden is om op stelten te lopen.

Uiteindelijk boekte De Paasberg F2 een volkomen terechte 1-5 overwinning. Elistha werd overrompeld, voorbijgelopen, en overklast. Ook fysiek kwam het team uit Elst veel te kort. En dat, terwijl De Paasberg toch eigenlijk heel sportief was. Het waren maar E-tjes die meededen. Ok, grote E-spelers, maar toch. Echt briljant was het pas geweest, als De Paasberg D-spelers had opgesteld. Maar ik denk dat ze die tactische ingreep pas toepassen als het aan het einde van het seizoen echt nodig is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten