Translate

maandag 29 februari 2016

De nieuwe AA-opleiding: Vooral vragen

Afgelopen vrijdag hielden we een voorlichtingsbijeenkomst over de nieuwe AA-opleiding en de gevolgen voor zittende studenten in de post-hbo-trajecten. De opkomst was hoog; een groot gedeelte van de zittende studenten en ook een flink aantal afgestudeerden was aanwezig. Twee weken geleden hetzelfde beeld bij een wat meer algemene bijeenkomst: meer dan honderd belangstellenden, van bachelorstudenten tot afgestudeerde accountants en hr-medewerkers. De presentatie van deze bijeenkomsten vind je overigens hier.

Omdat er overgangsregelingen zijn opgesteld door de Commissie Eindtermen Accountantsopleidingen,  heeft elke zittende student een keuze. Dat is op zich natuurlijk een goede zaak, maar kiezen betekent ook afwegingen maken en plussen en minnen wegen. Vragen die een rol spelen zijn bijvoorbeeld:

* Kan ik de theorie-opleiding huidige stijl nog afronden en combineren met een praktijkopleiding nieuwe stijl, en zo ja wat zijn de gevolgen?
* Wat wordt het programma als ik overstap naar de theorie-opleiding nieuwe stijl?
* Kan ik de praktijkopleiding huidige stijl nog afronden en wat betekent dat voor de controle-opdrachten die ik dan moet doen?
* Hoe kan ik invulling geven aan de assuranceverplichtingen in de praktijkopleiding nieuwe stijl?

Het is slechts een greep uit de vele vragen. Vragen die niet alleen spelen bij zittende studenten, maar ook bij hr-managers en vennoten.

Vanuit Full•Finance Opleidingen organiseren we daarom op 11 april (Eindhoven), 12 april (Apeldoorn) en 19 april (Utrecht) voorlichtingsbijeenkomsten over de nieuwe AA-opleiding en de overstapregelingen. Deze bijeenkomsten zijn primair bedoeld voor hr-medewerkers en vennoten met hr in portefeuille.

Aanmelden voor deze bijeenkomsten (aanvang is telkens 14 uur) kan via wordAA@fullfinance.nl.


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten