Translate

vrijdag 27 april 2012

Kampioenen op komst?

Als het lekker weer begint te worden, nader het voetbalseizoen zijn einde. Nog een paar weken, en voor de jeugd van Elistha zit de competitie er al weer op. Wat dan nog rest zijn enkele toernooien en natuurlijk het onevenaarbare Elistha-kamp, waar ook dit jaar weer alle pupillen met de bus naar toe gaan.

Tijd voor een tussenbalans.

De F5 staat onderin, maar heeft nog vijf wedstrijden te spelen en kan dus nog omhoog keken. Het jonge team heeft dit jaar veel geleerd, en daar zullen ze zeker voordeel van hebben het komende seizoen. De F4 staat op de vijfde plek en kan met nog drie wedstrijden te spelen nog naar boven kijken. Het kampioenschap is theoretisch nog bereikbaar, maar een plaats bij de eerste vijf is al een prima prestatie. Kampioen worden kan de F3 niet meer, maar ook dit team staat keurig in de middenmoot. Voor eerstejaars F hebben deze teams het zeker niet slecht gedaan in de vierde klasse.
In de derde klasse heeft de F2 het lastiger. Maar dat ze stand weten te houden is al knap, omdat het een team is met veel eerstejaars F-spelers dat is ingedeeld bij tweedejaars F. De F1 is het eerste team van SC Elistha dat dit voorjaar kampioen kan worden. Eén punt uit de laatste drie wedstrijden is voldoende voor een gedeeld kampioenschap, en één overwinning volstaat om het kampioenschap alleen op de kunnen eisen.

Voor de E4 is het gedeelde kampioenschap zelfs al een feit. Nog één punt uit twee wedstrijden volstaat om het kampioenschap alleen op te kunnen eisen. De E3 heeft pas zes van de tien wedstrijden gespeeld, maar staat wel twee punten voor terwijl de nummer twee een wedstrijd meer heeft gespeeld. Ook hier dus goede vooruitzichten. Dat geldt niet voor de E2 en E1. De E2 heeft het moeilijk in de derde klasse, terwijl de E1 in de eerste klasse onderaan staat.

Ook de D2 heeft het moeilijk en staat een na laatste, in een competentie met 5 teams. De D1 staat op een keurige derde plek, maar kampioen worden zit er hoogstwaarschijnlijk niet meer in.

De C2 staat prachtig bovenaan en maakt een goede kans op het kampioenschap, maar er liggen nog wel wat concurrenten op de loer. Ook de C1 maakt nog een goede kans. De ploeg staat weliswaar (op doelsaldo) derde, maar heeft minder verliespunten dan de koploper. De B1 tot slot, draait onderin mee.

F1, E4, E3 en mogelijk de C2 en C1. Mogelijk vijf kampioenen op 14 jeugdteams. Een mooi resultaat? Op zich wel, maar echt belangrijk is het niet. Het belangrijkste is de voetbalontwikkeling bij de spelers en het plezier in het spel. De echte kampioen is degene die de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. Maar dat is veel moeilijker meetbaar, en zal dan ook niet gevierd worden.Geen opmerkingen:

Een reactie posten