Translate

maandag 12 december 2011

De social-mediales: een cocreatie-projectje

In de accoutantsopleiding van de HAN zijn we momenteel bezig met het versterken van de IT-component in de opleiding. In totaal worden vier modules van elk 7 weken ontwikkeld, die in het tweede en derde jaar gegeven gaan worden. Tal van onderwerpen zullen aan bod komen, zowel vanuit de optiek van de business, de interne en externe controle als de rapportage. Een klein onderdeel, in het tweede blok, is een les over social media.

Welke onderwerpen zullen we nu aan bod stellen in de les over social media? Ideeën zijn er te over. Natuurlijk is het altijd indrukwekkend om met een filmpje over social media-gebruik te beginnen (zoals bijvoorbeeld dit), maar dan?

Wat wil je als student eigenlijk leren over social media? Een mogelijkheid is natuurlijk om de insteek te kiezen die gekozen wordt in het boekje @destudentcoach, dat beschrijft hoe je als student in de verschillende fases van je studie social media kunt gebruiken. Van de andere kant is er voor de doorwrochte socialmediagebruiker al veel van bekend, en past het boek misschien beter bij bijvoorbeeld sollicitatietrainingen dan in een meer accountantsgeörienteerde les.

Een aantal andere mogelijke vragen die aan bod zouden kunnen komen:
- Wat zijn eigenlijk social media en welke zijn er eigenlijk (naast de bekende grote, zie bijvoorbeeld hier)?
- Welke indelingen kunnen we maken (zie bijvoorbeeld hier)?
- Hoe komt je tijdlijn tot stand oftewel: wie bepaalt het graaien in de bak met data?
- Hoe zit het met de privacy en hoe gaan we er mee om?
- Wat doen accountantskantoren eigenlijk met social media, zoals bijvoorbeeld hier?

Maar er zijn vele andere mogelijkheden. Vind je het bijvoorbeeld belangrijker om eens een discussie te hebben over het gebruik van social media en de voordelen en nadelen? Of vind je het leuk om eens wat mogelijkheden van social media te zien die jij nog niet kent?

Ik ben benieuwd naar reacties van studenten en anderen: wat moet volgens jullie aan bod komen in een les over social media in de accountantsopleiding?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten